De weg kwijtraken (in het zwembad!)

Informatie

  • maandag 29 januari 2024 10:35
  • Christiaan K.
  • 88

Omschrijving

Afgelopen vrijdag (26 januari) stond een training gidslijn en wrakreel duiken op het programma. Hervoor had Christiaan in het zwembad een parcours uitgezet met lijnen.

Voor de eerste oefening zwemmen we met behulp van een wrakreel  door het zwembad langs allerlei voorwerpen op de bodem. En zo creëren we een wirwar van touwtjes. Net zoals (volgens Christiaan) op een scheepswrak op de Noordzee. Vooral de samenwerking tussen de duikers is dan heel belangrijk. Deze opdracht was goed te doen, dus op naar de volgende!

Met een zwarte blindering in onze duikbril gaan we een parcours langs de gidslijnen volgen.. Dit zou je kunnen vergelijken met een duik in een grot of een wrak. De opdracht is vindt de uitgang. Heb je een verkeerde afslag genomen en kom je een driehoekje tegen dat de verkeerde kant op wijst moet je dus terug…

Dan blijkt dat dit niet zo’n eenvoudige opdracht is als het lijkt. Keurig zwem ik met mijn vingers langs de lijn en voel af en toe een pijl in de goede richting. Maar ook moet ik af en toe terug. Voor mijn gevoel heb ik kilometers gezwommen en dan…… ben ik weer terug bij het beginpunt. Mislukt dus! De enige die het hele parcours goed gedaan heeft is Caroline. Chapeau.

Bijzonder dat je, wanneer je niets ziet, op een gegeven moment volledig gedesoriënteerd bent. En dat gewoon in een zwembad en niet eens in donker buitenwater. Een super leuke en leerzame les.

Wil je meer lezen over het gebruik van wrakreels: https://duikspotter.nl/uit-de-knoop/