Nemo33

Informatie

  • maandag 24 januari 2022 21:53
  • Christiaan K.
  • 32

Omschrijving

Zaterdag 22 januari 2022 is het dan zover. We gaan naar Nemo in Brussel om een diepe duik te kunnen maken voor de 1* die graag 2* willen worden. Om 10.00 uur bij Arjen en dan op weg om in Dordt (hoe dichter bij Dordt hoe gekker het wordt…) Shivana op te halen. Om nog onderweg even een kopje koffie met elkaar te drinken hebben we op aanraden van Ferdi een stop in het altijd sfeervolle Waarloos langs de snelweg.

De sfeer zit er alvast in en na korte tijd komen we aan bij Nemo 33. Op de site die ik de afgelopen paar dagen heb bekeken vond ik de buis waar we in gaan duiken best smal en dus vond ik (en gelukkig Caroline en Sandra ook) het toch wel spannend. Keurig op tijd worden we door een vriendelijke Belg ontvangen en krijgen we onze trimvesten, octopussen en duikflessen uitgereikt.

De allereerste meevaller is de temperatuur van het zwembad, 31 graden…. Heerlijk. Dus we ontspannen al een beetje. Tevoren zijn de buddyparen al gemaakt en ik mag duiken met Arjen. Eerst even acclimatiseren en dan zwemmen we naar een deel van het bad waar je een meter of 10 lager uitkomt bij een soort “grot”. Heel grappig zijn de 2 luchtbellen waar we even gaan staan en met elkaar kletsen. De eerste blik in de buis is wel diep maar voor mij al minder spannend dan gedacht, want het is breder dan ik dacht. Steven en Shivana gaan als eerste naar beneden, Arjen en ik erachteraan. Christiaan, Tim en Caroline en ook Ferdi en Sandra volgen. Langzamerhand komen we allemaal op de bodem aan. Ook Sandra die tot in het zwembad nog volhield echt maar tot 20 meter te gaan ligt even later ook relaxed op de bodem. We hebben de duikcomputers op 32,5 meter staan (behalve Tim die 32,6 m diepte bereikt????).

Arjen maakt foto’s van de groep. Het is echt super, maar ons groepje Dolphins is het enige dit uur in het zwembad. Wat een mazzel en wat gaaf dat we dit hebben kunnen doen. Voel me heel trots als we 45 min na het zwembad ingegaan te zijn er weer uit komen. Trots dat ik en de anderen die het ook wel spannend vonden, de angst voor het diepe overwonnen hebben.

Fijn dat we dit weer met elkaar konden doen. Na afloop nog even een drankje in een Belgisch kroegje en dan weer op weg naar huis.

Bedankt Arjen voor alle mailtjes, telefoontjes en talloze bezoekjes aan de website om dit mogelijk te maken. Het was een top dag en het geeft vertrouwen in de diepere buitenduiken.

Linda